News Reporter

5 thoughts on “Mancati produse alimentare romanesti?

 1. Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat ca, in Romania, iradierea alimentelor nu este in regula si a cerut Protectiei Consumatorului verificarea etichetelor. Tabara le recomanda celor care au suspiciunea ca un anumit aliment este iradiat sa “se adreseze la Protectia Consumatorilor (ANPC) sau Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara, care au laboratoarele si tehnologia necesare pentru a determina cum au fost tratate alimentele”. La randul sau, Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC, admite ca nu au fost facute verificari avand ca obiectiv etichetarea produselor alimentare iradiate. “Daca suntem sesizati, verificam. Si daca se confirma cele sesizate, luam masuri”.

 2. Pentru a comanda mancare traditionala romaneasca de la firma de catering “O Banateanca” va rugam sa ne contactati telefonic la 0356 45 45 42; 0356 45 45 54; 0755 080 540 sau prin email la comenzi@obanateanca.ro
  http://www.obanateanca.ro
  Va oferim o gama variata de meniuri, preparate in conditii de maxima igiena si securitate alimentara, conform Regulilor HACCP, pana la meniuri pentru evenimente speciale unde printr-un design special cautam sa aratam ca alimentatia poate fi ridicata la rangul de arta. Asteptam cu drag, mereu pregatiti sa onoram pentru dvs.:

  Comenzi catering pentru evenimente (zile de nastere, majorate, nunti, etc.)
  Comenzi catering pentru preparate de Craciun, Sarbatorile de Pasti, Revelion, Valentine’s day, etc.
  Comenzi catering pentru petreceri ocazionale sau pentru gratarul de week-end
  Sediul societatii noastre de catering se afla pe strada Basarabia (Plugarilor), nr. 72, Timisoara.
  http://www.obanateanca.ro

 3. Parteneriatele ASAT sprijina conumul produselor romanesti si dezvoltarea parteneriatului solidar cu mici producători locali
  De ce ASAT?

  ASAT este un sistem de economie alternativă care are la bază o relaţie de colaborare şi încredere între producători şi consumatori. Aici, cele două părţi, care pe o piaţă liberă de cele mai multe ori nu se întâlnesc, nu se cunosc sau se ignoră reciproc, au posibilitatea să se cunoască.

  Producătorul nu va mai produce pentru nişte feţe necunoscute (de care ajunge să nici nu-i mai pese), ci produce pentru Alina, care doreşte să aibă o sarcină sănătoasă, sau pentru Maria, care îşi doreşte produse sănătoase pentru cele două fiice ale ei, cu care vine la ridicarea coşului s.a.m.d.

  Consumatorii care aleg acest sistem sunt interesaţi să consume sănătos şi au disponibilitatea să înţeleagă în ce condiţii putem avea pe masă produse sănătoase. Astfel, consumatorii devin parteneri şi încheie un contract ferm cu producătorul pe perioada unui sezon agricol, contract care îi obligă ca în fiecare săptămână să îşi ridice produsele.

  Este important să avem în vedere că produsele realizate în fermă nu sunt neapărat certificate bio de către organisme de specialitate. În cazul colaborării noastre, consumatorii sunt cei care certifică nivelul de calitate al produselor. Astfel că pe perioada contractului aceştia pot realiza mai multe vizite la producător, văd în ce condiţii se cultivă, care sunt substanţele folosite. Transparenţa totală de care producătorul trebuie să dea dovadă i-a convins pe mulţi consumatori şi le-a crescut încrederea în sistem.

  Proiectul ASAT ridică problema responsabilităţii consumatorului. Deşi multe persoane declară că vor să consume sănătos, vor un mediu mai curat, vor o viaţă mai sănătoasă, puţini dintre noi ne punem problema efortului cu care se pot realiza aceste deziderate. Este nevoie de un efort personal şi de decizia de a-ţi orienta propriile alegeri de consum spre aceste obiective.

  În următoarele săptămâni vă puteți înscrie în parteneriatele ASAT pentru distribuțiile din 2012! Dacă sunteți interesați, vă rugăm să ne scrieți la asat@cries.ro, cu numele dumneavoastră și date de contact.

  Pentru cei care au fost și anul trecut într-unul dintre parteneriate și doresc să continue, puteți veni în fiecare după-masă de vineri, între orele 16-18 la sediul asociației CRIES, ca să semnați contractul cu producătorul și să plătiți avansul pentru sezonul următor.
  http://asat.ecosapiens.ro/

 4. Laptele e falsificat cu apa, faina, ulei si untura

  Aproape 50% din laptele de pe piata este contrafacut pentru a se obtine profituri consistente, iar 80% nu respecta normele legale, sustine ANPC.

  Analize de laborator comandate de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului (ANPC) au scos la iveala faptul ca piata romaneasca de lapte are grave probleme. Mai exact, 45% din laptele trimis la laborator pentru analize a fost gasit neconform. Sare, untura de porc, seu, uleiuri vegetale, aditivi, faina, lapte praf , toate se gasesc din plin in laptele din comert.

  Alte substante care se adauga sunt untura de porc, uleiuri vegetale si seu. Pentru stabilizarea grasimii adaugate in lapte se introduc si emulgatori. Aceasta metoda se foloseste pentru a se ascunde diluarea accentuata a produsului cu apa.
  sursa: evz.ro

 5. Zilele trecute -28 iunie 2012, dupa masa- am cumparat de ala automatul dozator de lapte “Joiana” din piata Dacia Timisoara lapte, care s-a stricat la fiebere. Laptele era rece la iesirea din dozator, pana acasa a facut cel mult 5 minute, deci nu se putea strica pe drum. Niste tineri care au cumparat inaintea noastra, gustand laptele, au spus ca e acru, dar am crezut ca glumesc. Cine controleaza aceasta firma care-si permite sa vanda lapte stricat? Aceste aparate respecta normele HACCP si sunt intretinute corespunzator in baza unor proceduri sau au primit autorizatie fara a avea sa ceva?

Comments are closed.